I did it! Aha aha..*försöker dansa*

2010-03-31 @ 06:58:21
Benen är rakade!! Jag är redo att föda!

Men inget händer..

Jag är inte direkt den som varit flitig benrakare de senaste 5 åren. Anledningen mest, har varit att behovet inte funits liksom. Man slappade till sig rejält av att bo på landet. Tror man som jag, en Stockholmstjej, som varje dag sminkat mig, gått klädd i kavaj och finbyxor, högklackat..alltid fixat hår..fick en helomvändning när vi kom ut på "vishan". Jag slutade sminka mig, slutade fixa håret, klädde mig som..ja jag vet inte vad..och som sagt, raka bort överflödigt hår..vad var det för något liksom?? Knappt man rakade sig under armarna *bushwomen*.

Nu är jag tillbaka i civilisationen..och jag börjar allt mer tänka på hur jag ser ut. Är man fin under, så känner man sig finare utåt med. Oftast tänker man på underkläder när man nämner "fin under". Jag vet inte om höga mammatrosor och amningsbh är något att skryta över..men de var iaf nyinköpta för flera månader sen. Tyckte de såg groteskt stora ut..DÅ. Nu är de alldeles lagom! Tittar på mina vanliga underkläder, och undrar om jag någonsin kommer kunna ha dem igen..

Såå..nu har jag bara väskan kvar att få färdigpackad. Måste hitta de där papprena som jag fick på MVC. De ska tydligen följa med in på förlossningen. Undrar vart vi lagt dem?!

Vilken skillnad det är! Första barnet, så hade jag allt klart redan i 7:e månaden. Sen har det bara dröjt längre och längre tid..ju fler barn jag fått. Men av någon anledning, så kommer bebisen ut ändå! ;-)

Stor Rund Orange!

2010-03-31 @ 05:51:28
Fullmånen jag såg igår kväll gjorde att jag blev nervös. Har hört att det är betydligt fler vattenavgångar när det är fullmåne..och just i natt ville jag INTE att vattnet skulle gå. Inte pga orakade ben eller opackad väska..utan för att sambon jobbar.

Jag vaknade kl 4. Klockan var 23,45 när jag släckte lampan och stängde av tv´n.., så jag sov iaf i 4 timmar..i samma ställning. Att jag vet det, är för att jag har ett täcke och 2 kuddar mellan mina knän när jag somnar, och när jag vaknade låg allt precis som det gjorde sist jag tittade, 4 timmar tidigare.

Vilka rutiner man har va!? Haha.. Men det är så här när man är gravid! Man kan inte sova som vanligt. Inte ligga som vanligt. Kommer ju inte kunna ligga som jag vill sen heller, då jag kommer ha bröst a´la Dolly Parton (känd countrysångerska för er som inte vet) och de kommer inte vara sköna att ligga på.

Varje gång jag tänker på "sen" så får jag nästan dåligt samvete! Tänk om det inte alls går som det ska?! Tänk om det blir komplikationer under förlossningen?! jag tänker mig ju att allt ska gå bra. Att jag liksom längtar efter att få uppleva en riktig förlossning, där värkarna sätter igång med den där molande mensvärken..som sen eskalerar till riktiga öppningsvärkar.., för att jag sen ska kunna krysta ut en frisk bebis. Men allt kan ju gå åt skogen..och jag blir lite rädd att jag tar ut saker i förskott. Tar ut glädjande saker i förskott. Men det beror väl på att jag känner mig en aningen övermodig som skaffar mig ett barn till..

Månen ja.. den hade ingen inverkan på mig. Ingen vattenavgång, inga värkar. Nu på morgonen innan ljuset började tränga fram..så var den alldeles stor och orange-röd-rosa. Jättehäftigt att se faktiskt!

Om en timme ska jag få sällskap av sonen. Han kliver upp kl 7. Lika yrvaken som alltid.., men han har dock aldrig legat kvar i sängen och blivit sen. En annan var ju mer seg på morgonen..och försökte hitta alla anledningar som fanns, för att slippa kliva upp i den åldern. Skillnaden kan ju också vara, att jag som 12-13 åring inte hade så himla mycket att glädjas över varje dag.

Dessa tankar får mig att fundera över om jag ska försöka ta mig ut till orten där vi bodde när jag var liten?! Ska jag ta det nu innan förlossningen..eller efter? Har fått rådet att vänta. kanske är det bäst..

En timme innan sonen vaknar. Kanske man skulle raka benen?!

Sov du lilla videung..

2010-03-30 @ 20:08:39
Har varit ute med barnet i över 1 timme nu ikväll. Först hoppa i vattenpölar, sen cykla, sen balansgång.., sen klättra på höga höjder, klättra i snöhögar, plocka videung, leka affär, gräva i sanden.. Blev helt slut! Stannade och pratade med sonen som vi mötte och barnet drog iväg i nerförsbacke med cykeln. Jag glömde bort att jag är gravid, och började springa efter.. haha..måste sett bra kul ut!

Nu är vi hemma iaf. Barnen sitter i badkaret och målar med badkritor. Lilla barnet ritade ett hjärta (av misstag, det skulle blivit en cirkel..) men glädjen var total! 2,5 år snart och kan rita hjärtan! Inte illa. Måste vara efter mamman tror jag bestämt! ;-)

Jag ser mig omkring i röran här..och konstaterar att jag nog kommer skämmas om jag ska in på BB och syrran ska komma hit för att hjälpa mig med barnen. Måste nog röja lite iaf. Men försiktigt får det bli, för jag vill inte dra igång nåt värkarbete nu när sambon ska jobba natt, inatt igen. Han har visserligen backup av kollegorna, men ändå.. Det ska ordnas en massa ändå..som att ringa honom, ringa förlossningen, ringa abrnvakten, packa det sista.. Fan! Packa väsan ja..det skulle jag ju gjort färdigt igår ju! Precis som att jag skulle ha rakat de där förbannade benen.. Äh, får förklara mig som att jag är frusen av mig..pälsen behövs.. ;-) Precis som om de på förlossningen skulle bry sig!? De fokuserar nog på annat än mina håriga ben. Men mentalt för mig själv, så känns det bättre med o-håriga ben. Det räcker ju med att benen är blå-vita..för så bleka är dom faktiskt! De har knappt fått se solen på 5 år.. Men undrar om jag inte har "brunfärg" på sprayflaska.. Kanske skulle sprayat på mig lite sånt?! Nää..nu är jag sån där igen! Går till ytterligheter hela tiden.. varför engagerar jag mig ens i såna där I-landsproblem?? SKÄRPNING!!

Borde istället sätta påskliljorna i vatten..innan de torkar totalt. Städa lite grann..torka av bordet i tv-rummet..och ringa COMHEM och fråga varför våran telefon är död.. Men att ringa COMHEM känns ändå lite konstigt..eftersom jag hela tiden tänker på Gardasil när något med COMHEM dyker upp. De borde faktiskt ha COMHEM-reklamen före Gardasil-reklamen..för det låter inge bra annars! ;-)

Fasiken vad det var kallt ute ikväll förresten! Jag fick ta på mig vinterjackan (som jag för övrigt inte kunde knäppa ordentligt, vilket är extremt frustrerande då det är en riktig "Tjockisjacka" med 3 strl större än det jag brukar använda) och mina fingrar var som isbitar.

Skönt att komma in igen..i värmen.. Hem ljuva hem!!

KÖPA Påskris!

2010-03-30 @ 12:35:04
För första gången i mitt liv, har jag nu KÖPT påskris i en affär! Jag vet inte vad som hänt.., men antagligen har jag gått och blivit både ärlig (stjäl inte från markägare) och naturvän (förstör inte de stackars björkarna) på äldre dar. Vuxenpoäng? Ja garanterat VUXENPOÄNG!

Barnet fick välja färg på fjädrarna..rosa, blå och gula. Funderade lite snabbt vad fjädrarna var gjorda av..eller om det kunde vara så illa som ryktet sa, att de i Kina har slitit av dem från levande fåglar?! Fruktansvärt ju, om det är så de gör i Kina.. Tänkte lite snabbt att vi kanske inte ska ha fjädrar i vårt påskris..för vem vill gynna kinas fågelmisshandel?!
Sen sa sambon att det nog var döda fåglar de tog fjädrarna av. Inte känns väl det bättre..jo kanske för att fåglarna slipper lida (eller dödas de för fjädrarnas skull?)..men att mina barn ska ta i döda kinesiska fåglars fjädrar..med tanke på fågelinfluensan som härjade där..
Åter igen, så har man väl i alla tider använt påskfjädrar.., och jag kan inte tänka mig att mina föräldrar funderade över om vart påskfjädrarna kom ifrån!

Vi köpte fjädrar, vi tog även små gröna fula kycklingar (gjorda av syntet) att hänga i riset, då vi har björkallergiker i familjen, så ska vi inte sätta riset i vattnet. Det är där det gröna får komma in i bilden..liksom symbolisera bladens färg. Långsökt kanske.., men det funkar nog!

Påskäggen inköpta..likaså godiset. Tog ett par knippar med påskliljor också. Sen ska vi väl äta något gott också. Nu kom jag på att vi glömde leta efter äggmålargrejer! Ni vet, såna där speciellt framtagna för att måla just ägg till påsk med. Annars går det ju med vanlig vattenfärg..men varför göra det enkelt för sig?!

Lustig reklam..

2010-03-30 @ 08:43:37
Såg på tv igår kväll. Progremmet presenterades av Gardasil. Som motverkar livmodertappscanser och kondylom och COMHEM, tv-bredband-telefoni... Jag ryckte till! Comhem?! Motverkar Gardasil mot COMHEM?

Denna reklam var lite mer udda mot dem man är van vid må jag säga... De kanske skulle haft en längre pause mellan COMHEM och Gardasil..

Illamående och ömma bröst!?

2010-03-30 @ 08:13:59
Känns som dessa symptom hör till början av graviditeten..och inte till övertiden av graviditeten. Men så är det nu iaf för mig! Jag kräktes igår morse, och nu mår jag illa igen. Brösten ömmar som bara den! Började med höger sida, som svullnade upp så pass mycket att jag funderade på om jag fått mjölkstockning innan jag ens börjat amma!? Vänstra sidan dröjde inte länge innan även den satte igång. Känner mig lite som en klimakteriekossa..som är höggravid på övertid. Avskyr verkligen att kräkas och vara illamående! Och spy när man har en baby i magen är ingen hit! Känns som man ska spy upp ungen ju.. (vilket i sig är helt omöjligt att göra, men ni förstår säkert mitt budskap i det).

Jag måste gå ut i köket och röja undan där. Sprayade på sån där klorspray på spisen..och den där klorlukten gör mig inte mindre illamående kan jag lova!

Maximalt 2 veckor kvar..sen är jag mamma till en baby!

Sotaren kommer!

2010-03-30 @ 07:29:03
Låter nästan lite exotiskt.. Vi bor i lägenhet, och idag ska sotaren komma hit till oss. Ungefär som när man bodde i hus. Man får en lapp i lådan, med datum och så står det olika tider som de kommer emellan.. "Plocka bort kryddhyllan i köket så vi kommer åt, och ta bort ev tvätt i badrummet" står det på våran lapp, istället för "ställ fram stegen". Men det är nästan samma sak.

Har precis tagit bort alla kryddburkarna i köket. Tyckte jag nyss städade av den hyllan.., men det var alldeles flåttigt av fett från stekning mm. Tur att sotarn/vetilationskillen kommer en gång om året iaf, så man får rent där då iaf. Sist jag gjorde rent, var ju när vi fick ny fläkt. Ny fläkt..ja det får jag nog vänta 10 år minst..och så länge kan jag inte låta bli att städa kryddhyllan.

Som alltid numera, så känne rjag mig så energisk på morgonen. Jag vill baka, städa, tvätta, städa, stryka (?), göra fint, shoppa (fast det vill jag ju jämt). Planerar vilken sorts kaka jag och barnet ska baka idag. Hallonsylt-glasyr ska det nog vara på.. Mmm..så gott! Men det brukar stanna där..vid en tanke. Tvätten kan gå an..men städningen..nja är inte så där värst engagerad i det. Dock behövs det städas!! Här behövs det alltid städas!

Igår kväll när jag pratade med min man (han jobbar 14-09,45) så sa jag att det inte skulle passa så bra om vi skulle föda under natten..för det skulle betyda att min syster skulle behöva komma hit och se eländet vi har. Alltså hur äckligt och stökigt vi har det. Alla chokladfläckarna både på soffan och bordet..tandkrämsresterna i handfatet..fönstrena som man knappt ser ut genom (jag kanske ska putsa fönster idag?! Känns som jag borde göra det).. Nä, vi måste städa först, sen kan vi föda barn!

Idag känner jag mig trött. Hade svårt att somna igår kväll. Blev hungrig och fick kliva upp och äta. Började kolla vagn på blocket. Har kommit på vilken sort jag vill ha nu, så jag väntar bara på att det ska komma ut en i rätt prisklass. Tänk va..jag har inte ens ordnat med barnvagn! Fast bebisen kommer ju ändå, vare sig vi har barnvagn eller inte. Har ju skötbädd, mobil till den, spjälsäng, blöjor..kläder. Är bra förberedd på en liten plutt tycker jag! :-)

Var nyss ut till köket och fyllde på kaffemuggen. Hade ju redan förträngt att jag måste rengöra spisen, torka av fläkten, plocka ur och i diskmaskinen..torka av bordet från gårdagens rester.. Varför gör man inte sånt med en gång?! Har hört att mans om gravd ska få städnojja osv. Varför drabbas inte jag av sånt för? Känns mer som att jag drabbas mer av köpmani..och det är ju inte riktigt bra.

5 minuter kvar innan "sotarn kommer mellan kl 7,30 och 16,30 (jävla tidpunkter de sätter!). Är man inte hemma, så ska man lägga nyckel i cylindern. Tycker ju inte riktigt om att ha folk springandes i mitt hem när jag inte är hemma..så man lär väl vara "fast" tills de varit här.

Ja visst ja, Lovade skicka ett sms till sambon när vi vaknade. Han tror säkert att vi fått sovmorgon. Inträffar aldrig! Sovmorgon alltså. Barnet kanske sover länge, men då ska ungdomen upp.. Han klarar det bra på egen hand, men jag väljer att vara vaken med honom..för hur roligt är det att alltid få vara ensam varje morgon?! Vi får en stund tillsammans..han vid en dator..och jag vid en annan..*ler*

Börjar jag tröttna...!?

2010-03-29 @ 20:46:10
Är jag tillräckligt gravid än??

Det var inte så länge sen som jag gnällde lite över gravida kvinnor som tyckte att deras bebis skulle komma ut..i förtid..gärna en månad innan bf. Jag tycker ju att barnet ska få ligga kvar..tiden ut.., men sen kan den lilla faktiskt komma! När datumet, som de på ultraljudet ger en, blir som en milstolpe, och allt efter det datumet är som en sumpmark..som man bara sjunker djupt i. Idag som sagt, var det då tänkt att våran lill-plutt skulle komma. Men det ville inte babyn. Har hela tiden sagt att jag ska gå över tiden..och verkligen försökt intala mig det också..men fasiken vad det är SVÅRT att hålla det man tänkt i såna här lägen!

Det är ungefär som att man ska sluta blogga.., man kan inte! Säkert samma sak för en alkolist att sluta supa..man kanske vill innerst inne.., men klarar det inte. Lite så känns det för mig nu! Jag vill acceptera att babyn behöver mer tid där inne.., mend et är så svårt märker jag!

Inbillar mig att jag nog har lite värkar..kändes det inte lite mer nu...typ.. Men samma sak är det varje dag..och varje natt då jag vaknar och konstaterar att jag är inte mer nära förlossningen än att jag behöver kissa. När jag sen vaknar på morgonen, så konstaerar jag, jaha..fortfarande gravid!

Vem är du lilla unge som mörbultar din mammas mage så där brutalt?? När du väl är ute, så är du inte så tuff va...?! *ler* Nää..usch vad jag låter elak.., men det är ungefär som med ett kolikbarn. När det är som värst..när inget hjälper o barnet bara skriker..ja då är man på gränsen att bli galen! Lite så känns det när en bebis aldrig är stilla i magen. Folk tror man ska föda, för man stannar upp, flåsar som en brunstig ko..och inte kan man prata heller för att förklara läget.. Man blir lite "knäpp".. Och som om inte hormonerna i sig hade räckt liksom..haha.

Tycker det där med Hallonblads-te låter mer och mer intressant..*ler* Får man igång förlossningen med det tro? Värt att fundera på kanske.. Nä..nu börjar jag gå över gränsen! Låt ungen vara för jisse namn! Vad har det tagit åt dig kvinna?!

Har inte ens gått en enda dag över tiden, och jag är redan hysterisk.. Nä, gå och lägg dig istället, så ska du se att du är ännu mer gravid imorgon! Bebisen kommer när den kommer.., du kan inte kontrollera allt.

Inte lätt att vara ödmjuk..*ler*

Tindrande mammans blogg!

2010-03-29 @ 07:59:48

Att ha barn stärker en som människa, man blir liksom hel på något vis. Svårt att förklara hur det känns.., men har du barn själv, så vet du vad jag menar!

Jag kommer antagligen ta upp mycket om barn.., men även om föräldrar..om vardagliga saker, o-vardaliga med.
Ekonomi, skola, arbete..försäkringskassan, hosta, städning..föredettingar som man numera avskyr som pesten..(men det står jag för också).

Håriga ben som borde rakas..och säkert fler ställen på kroppen som borde få sig en omgång..men vem orkar och hinner? Har alltid skyllt på att det är bra med päls på vinterhalvåret. Nu är våren här..och om jag inte rakar mig nu, så kommer man inte se skillnad på mig och en hårig apa.. Vill ju vara snygg inför barnmorskan dessutom! Ja visst ja, har beräknat förlossningsdatum idag. Inte för att jag ska föda idag..för hur stor är chansen att det där datumet stämmer?! Jag har gått över med alla barnen..ja förutom med en..men där tvingade jag till mig en epidral och ett dropp. Ville ha ut ungen..och det fick jag i v.39+6. Men resten av högen har kommit senare..mellan 5 dagar och en vecka.

Väljer att kalla min blogg för "Tindrande mammans blogg", för att en gång i tiden, så tindrade jag faktiskt. Kan vara svårt att tro just nu.., men det är säkert! Folk vände sig om när jag gick förbi, och de såg väldig glada ut! Nu tittar de mest på mig för att jag har en enorm mage, matfläckar på tröjan, oborstat hår..och ser ut som 70 år..vilket inte är förenligt med en stor gravidmage, så jag förstår att de glor på en!! För att inte tala om mina kläder! Katastrofala!! ngenting passar.. Ja förutom ett par mjukisbyxor, som hänger nedanför magen..och då alltså nedanför allt..och har jag då glömt att ta på mig de där mammtrosorna som går över hela magen..så får man hoppas att tröjan åtminstonde täcker större delen av alla bristningarna. Men oftast har jag varken stor tröja eller stora mammatrosor. Ska bli skönt när jag är o-gravid igen..så kläderna passar bättre då.

Åter till det där med att tindra! Jag vill ju gärna tro att jag fortfarande är snygg, smal och har utstrålning! Jag intalar mig att folk faktiskt tittar efter mig, och vänder sig om, just för att jag har en ustrålning som binder dem fast...*ler* Min man sa första gången vi träffades; "Men oj, du är mycket sötare i verkligheten än på bilderna" Vi träffades via nätet (som alla andra). Men den frasen lever jag ännu på! :-)

Det är måndag morgon. Kaffemuggen är tom. Mannen och yngsta barnet sover ännu. Tvätthögen har växt under natten (märkligt att den växer så där..nästan som en bulldeg..) så jag ska fortsätta slåss mot den idag. Minsta barnet måste få komma utomhus en sväng med. Kanske vi ska shoppa lite? Fast då är barnet inte ute så mycket.. Ja vi får se vad vi gör denna dag. Tur vi har balkong som barnet kan få gå ut på ibland!